Hjemve?

Siden jeg flyttede 1.200 kilometer væk fra Danmark og herover til Irland, er ét af de spørgsmål jeg oftest er blevet spurgt om, er hvorvidt jeg har hjemve og om jeg overvejer at flytte tilbage til Danmark. Siden så mange har spurgt omkring det – især på de sociale medier, tænkte jeg at svare på disse spørgsmål i dette indlæg!

Har du slet ikke fået hjemve efter så lang tid?

Nu har jeg boet i Irland i over 2½ år, og i denne tid har jeg oplevet en stor kulturforskel, fået nogle super gode venner og bekendte og har et job som jeg er meget tilfreds med. Hvis du endnu ikke har læst mit indlæg om hvorfor jeg flyttede herover – kan det læses lige her.

Jeg har altid rejst meget, og har personligt boet i udlandet i over otte år, så dét med at flytte land har jeg prøvet før – dog var Irland meget anderledes end både Danmark og Spanien, som jeg har boet i. Jeg tror meget det afhænger af din situation og hvordan de første par måneder er i et nyt land, der også afgør hvor meget hjemve du får.

Personligt fik jeg nogle rigtigt gode venner allerede i de første par uger, og jeg savnede naturligvis min familie enormt meget samt mine venner ‘back home’ – dog blev jeg også nødt til at fokusere på hvad der ville være bedst for mig selv i forhold til mit job og ikke mindst karriere, og på daværende tidspunkt var der langt bedre muligheder i Irland end på Gran Canaria, hvor jeg var bosat i en række måneder før jeg flyttede herover.

Selv om jeg ikke har nogle problemer med at snakke engelsk, tror jeg også at det gjorde det en smule mere komfortabelt at jeg havde danske kollegaer og chefer i starten. Når dét er sagt, gik der da i hvert fald nok 1-2 måneders tid før jeg helt havde vænnet mig til at bo i et helt nyt og fremmed land for mig.

Jeg savner selvfølgelig stadig familie og vennerne, og jeg prøver at komme på besøg til Danmark så ofte jeg nu kan – hvilket desværre dog de sidste par år kun er én gang om året.

Flytte tilbage til Danmark?

Siden jeg flyttede til Irland, har jeg faktisk ikke overvejet at flytte tilbage til Danmark én eneste gang. Til trods for, at IBM’s samarbejdspartner valgte at flytte deres afdeling til Litauen blot fire måneder efter jeg var flyttet herover og vi kun fik lidt over en måneds varsel, havde jeg dog en masse jobmuligheder og blev da også tilbudt en anden stilling hos IBM, som jeg dog takkede nej til.

Flere af mine venner og kollegaer flyttede tilbage til Danmark da vores samarbejdspartner stoppede kontrakten med IBM, men netop fordi jeg mere eller mindre havde satset alt på at flytte herover og rigtig godt kunne lide landet og kulturen, gav jeg dog ikke op så let.

Kunne jeg så finde på at flytte tilbage til Danmark i fremtiden? Pt. har jeg ingen planer om det, men afhængigt af job og karriere kunne det godt tænkes. På et tidspunkt håber jeg også på at kunne se familien oftere, men pt. er jeg super glad for at være bosat her i Irland!

Jeg håber i fandt indlægget brugbart, og hvis i selv har overvejelser om at flytte til et andet land, så må i endelig skrive en kommentar eller tweete mig.

Skriv gerne, hvis i har nogle forslag til fremtidige emner på bloggen, som i kunne finde interessante! Jeg har selv en række idéer, men jeg er også interesseret i at vide, hvad i gerne vil læse om. 🙂

Skriv et svar