Mit forhold til Apple som brand

Jeg har efterhånden arbejdet hos Apple i ét år, og det sætter tanker i gang i mit hoved, som også har fået mig til at tænke på mit forhold til Apple som brand og virksomhed gennem årene – hvor meget det rent faktisk har ændret sig, og det vil jeg gerne skrive lidt om i dette blogindlæg.

Hvis man har fulgt mig online – hvad enten det har været på Facebook, Twitter eller endda Google+ for nogle år tilbage, har man nok bemærket at jeg havde et meget direkte og ofte også mærkværdigt forhold til Apples produkter.

Lad mig lige slå det fast: Jeg har aldrig været imod Apples produkter. Det jeg nu kan se er, at jeg har haft en mangel på både forståelse og prøvning af deres produkter tidligere. Efter at have brugt iMac i ét år professionelt og iPhone som min faste smartphone i nu 6-7 måneder, og ja – jeg savner skam også stadig nogle elementer fra Android og for den sags skyld Windows.

Problemet er, at jeg førhen bare har ladet mig finde i at det er okay, at der har været fejl i især Windows på PC’er eller for den sags skyld Linux (som jeg vel har givet mere end 100 chancer efterhånden).

Ja – iOS og Mac OS X er super simpelt i sin brugerflade, men jeg må indrømme at det også er ‘charmen’ ved det – eller grunden til at det er så succesfuldt for mange, netop på grund af at man kan navigere rundt og ved hvor tingene er efter blot få minutter.

En anden ting, som har imponeret mig efter at have arbejdet med Apples kunder i næsten et år, er hvor imponerende en service vi (Apple) giver, i forhold til resten af virksomhederne på markedet. Der findes naturligvis nogle kunder, man ikke altid kan gøre 100% tilfredse af den ene eller anden årsag, men det sker i alle virksomheder – Apples fokus på at kunderne er tilfredse er noget andre virksomheder bør tage til sig, og den træning (oplæring) vi løbende har, for at sikre at kunderne er tilfredse er noget jeg er enormt stolt og glad for, at være en del af.

Alene sidste år, havde Apple en kundetilfredshed på 97%, hvilket også vidner af dette.

Jeg har prøvet et nyt design af her på bloggen igen – og jeg arbejder på nogle indlæg om blandt andet kulturforskelle, fordele/ulemper ved at bo i udlandet med fokus på Irland mm, men jeg vil ikke love hvornår de kommer her på bloggen. 🙂

Har du haft en god/dårlig oplevelse med nogle virksomheder som overraskede dig, eller for den sags skyld specifikt Apple? Jeg vil meget gerne høre fra dig i en kommentar!

2 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar