Sikket årti!

Mit første årti som voksen har både været hektisk til tider, men også været et årti hvor jeg har lært meget mere om mig selv og har fået prøvet en masse ting af – jeg glæder mig til et nyt årti, hvor jeg både personligt og karrieremæssigt kan blive ved med at udfordre mig selv.

I dette indlæg vil jeg egentlig gerne bruge et par minutter på at highlighte nogle af de ting, jeg har opnået i 2010’erne og måske også røbe lidt af hvad jeg har af planer for det kommende årti.

Det professionelle

I 2012 blev jeg færdigudlært som Web Integrator, efter lidt under to års uddannelse. Efter jeg blev udlært og kom ud til “virkeligheden”, fandt jeg hurtigt ud af, at der var enormt meget konkurrence på jobmarkedet. Jeg brugte tid freelance og på mine hjemmesider, og havde da også en række succesfulde projekter.

Hvis vi skruer tiden frem et par år – til 2014 – besluttede jeg mig at flytte til Gran Canaria igen – jeg har boet der som barn i otte år, og flyttede derned igen, for at se om det var noget der kunne være en mulighed. På daværende tidspunkt boede min mor der også. Det var svært at få job inden for IT, og det var primært jobs i turistindustrien dernede, så jeg begyndte at lede efter jobs i Europa. Jeg endte med at være der knap 5 måneder til jeg fik et job i Irland.

Mit første “corporate” job var hos IBM, hvor jeg sad som teknisk support for en stor dansk kunde – og efter få måneder, fik vi beskeden om at de ville flytte hele supportafdelingen til Litauen, så vi fik muligheden for at blive relocated (med betydeligt lavere lønninger og benefits) – eller at få tilbudt et job internt hos IBM, hvis der var noget ledigt. Jeg valgte det sidste, men søgte samtidig eksternt og var succesfuld i at lande et job hos Apple i Cork, i det sydlige Irland – en større flytning, som én af mine venner heldigvis hjalp mig med 🙂

I Apple endte jeg med at arbejde i alt i 4 år og havde en række forskellige stillinger, herunder Customer Relations, var involveret i management og arbejdede også som teknisk specialist. Apple er en fantastisk virksomhed med glimrende produkter, men efter fire år trængte jeg også til forandring og havde større interesse for cloud, og jeg fik jobbet som Digital Sales Representative hos Microsoft i juli i år, hvor jeg sidder i salgsafdelingen med små- og mellemstore virksomheder for danske kunder med Azure. Det er et fantastisk team og jeg elsker vores produkter, så indtil videre er jeg rigtig godt tilfreds!

Den største highlight indtil videre i Microsoft er helt klart at Bill Gates var på besøg i bygningen og blev vist rundt på vores kontor. Det var surrealistisk.

Personligt

Rent personligt er der også sket en masse – jeg har rejst mere end førhen, og har nu besøgt mere end 15 lande; nogle af mine største highlights er uden tvivl Hong Kong, USA og de Forenede Arabiske Emirater (Dubai).

Der er stadig mange lande og steder på min “bucketlist” – herunder Japan, Malaysia og Indonesien samt flere stater i USA, for blot at nævne et par stykker.

Derudover begyndte jeg også for alvor at gå mere i gym, og det er noget jeg er blevet super glad for!

Jeg er stadig bosat i Irland – nu i Dublin (igen), men i takt med at man bliver ældre, kan jeg godt mærke at man savner at have familien tættere på, og det er helt klart noget som jeg har med i overvejelserne for de næste par år, i forhold til både det personlige og karrieremæssigt.

Jeg vil dog anbefale – hvis man har lysten og muligheden for det, at prøve at være bosat i udlandet i en periode – det har for mig givet rigtig meget, og jeg har desuden fået nogle af mine bedste venner herigennem også.

Umiddelbart tror jeg det er de største highlights, som jeg kan komme i tanke om – jeg glæder mig til 2020’erne og hvad det kommer til at bringe.

Hvordan har jeres årti set ud – hvad er jeres største highlights?

Skriv et svar